Kaas en de Evolutietheorie - Bas Haring

This booklet tries to explain evolution in a simple and funny way, but doesn't really succeed in it. I think this would only be a useful book if you don't know anything about evolution, although I think that in that case, it would be a lot better to watch The Evolution Song by Horrible Histories.

 

Dit boekje, Kaas en de evolutietheorie geleend van mijn zusje die het een keertje gewonnen had. De evolutie word er op een simpele en heldere manier uitgelegd en voor wie er nog niets vanaf weet is het vast heel leerzaam. Maar, en hier zit meteen de grootste maar van dit boek, iemand met biologie in zijn of haar pakket die op het punt staat eindexamen te doen leert er niets van. Die weet dit allemaal al. Ik las dat het voor YA door moet gaan, maar ik denk dat zij vaak al op de hoogte zijn van de evolutietheorie. Ik heb althans niet het gevoel gehad dat ik iets nieuws heb geleerd erover. (Of toch, konijnen schijnen een paar kilometer te kunnen zwemmen). Verder vond ik dat er wel erg veel herhaalt werd in het boek. Had van mij ook wel iets minder gemogen.