Ideale ouders - Alex van Galen

I received a free pre-read copy of this book for a group read on www.crimezone.nl. Thank You!

 

Ik was overdonderd door alle positieve verhalen die ik gehoord had over van Galen's vorige boek Süskind (dat tegelijk met de film uitkwam ongeveer). Vandaar dat ik heel blij was deel te mogen nemen aan de preview van Ideale Ouders, de volgende thriller van Alex van Galen. Ik had verder nog nooit iets van hem gelezen, maar was wel heel erg benieuwd.

Het verhaal begint wanneer een moeder na een lange tijd terugkeert om haar zoon, die ze bij de geboorte heeft afgestaan op te zoeken. Problemen beginnen zodra ze in het dorp aankomt en het blijkt dat er nog een heleboel oude wonden zijn die plots terug opengaan.

Het boek las zeker heel makkelijk weg, en was niet vervelend om te lezen. Wel vond ik het verhaal op sommige momenten wat makkelijk afgewerkt, vroeg ik me af of bepaalde zaken werkelijk zouden kunnen, of het niet allemaal wat voorspelbaar is. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen, het was zeker geen slecht boek, maar ik had er meer van verwacht na alle positieve reacties op Süskind. Ik merk ook bij mezelf, en dat ligt uiteraard volledig aan mij, dat ik een beetje thriller moe ben op het moment. Ik kom even te vaak het zelfde tegen, daarom ook dat ik al een tijd geen echte thriller meer gelezen heb. Komt wel weer een keertje.