Verlies - Nicci French, Molly van Gelder, Eelco Vijzelaar

If I'm informed correctly, this booklet was written especially for Dutch readers and I doubt the original is ever published. This happens sometimes, as thriller are really popular in the Netherlands. (Books by Karen Slaughter are usually released in Dutch translation before the 'normal' English book is published; Also many BBC detectives have Dutch-inspired episodes, liked Dalziel & Pascoe (they have an episode in Amsterdam) and Silent Witness (an episode on the Dutch Embassy).

 

Verlies gaat over het leven van een gezin, na de dood van hun dochtertje. Stilletjes verdenken vader en moeder elkaar, want het kind in kwestie was absoluut niet makkelijk. Heeft een makkelijke duw in het zwembad de beste oplossing voor een van hen gebleken? Of blijkt dat de werkelijkheid nog veel gruwelijker is?

 

Dit is vreemd genoeg een van de boeken van Nicci French die me het best is bijgebleven, ondanks dat het zo kort is, Het was niet extreem spannend maar dat hoeft ook niet altijd, als het verhaal maar interessant is.