De blinde vlek - Jo Claes

This is a Belgian Dan Brown-ish book. I wanted to read it because it is situated in Leuven (Belgium), where I happen to go to college. The descriptions of Leuven really were the best part of this book.

 

Ik kwam De blinde vlek laatst in de bieb tegen. Ik kende de titel niet en had ook nog nooit van de schrijver, Jo Claes gehoord. Toch was ik wel al een tijdje benieuwd naar een Vlaamse thriller, aangezien ik me niet kan herinneren er ooit een gelezen te hebben. Van Nederlandse thrillers ben ik normaal geen fan, maar ik wil iedereen een kans geven. En dit was een Vlaamse schrijver die ik zeker ook een kans wilde geven.

Het verhaal begint in Sagalassos, een archeologische site in Turkije. Daar worden munten uit de Romeinse tijd gevonden, die later weer verdwijnen. Simen Paulus wordt verdacht van deze misdaad en vlucht van Turkije terug naar Leuven. Een week later 'valt' hij van het balkon op de tiende etage. Hoofdinspecteur Thomas Berg moet uitzoeken wat hier de oorzaak en de aanleiding van is geweest, en is Simen ook echt de muntendief geweest?

Het boek was wel aardig, maar niet meer dan dat. Het was wel leuk om te lezen, het las erg makkelijk weg, maar het verhaal zal zeker niet lang blijven hangen. Het was erg oppervlakkig en niet helemaal goed uitgewerkt had ik het idee. De manier waarop met sporen werd omgegaan deed me een beetje denken aan de verhalen die ik jaren geleden wel eens geschreven heb, en die ik niet voor niets aan niemand heb laten lezen, Ik had gehoopt dat de schrijver een originele draai zou geven aan wat gegeven is in de flaptekst, maar dat viel me toch een beetje tegen. Desondanks niet verkeerd om een paar uurtjes iets te lezen, maar zeker geen hoogvlieger, en het nodigt nou ook niet meteen uit tot meer van deze schrijver...