Het helse paradijs  - Thea Beckman

This is my favourite book in this Dystopian series. Such a shame it hasn't been translated. It is almost a rule that second-books-in-trilogies are a bit disappointing, but that is absolutely not true with this book. Main reason: The POV is with the bad guys!

 

Mijn favoriete deel uit de Thule reeks. Normaal gesproken hebben tweede delen in trilogieën nogal vaak de twijfelachtige eer de minste uit de reeks te zijn. Hier vond ik dat absoluut niet het geval. In Kinderen van Moeder Aarde werd alvast de wereld mooi geschept, en Het Gulden Vlies van Thule vond ik persoonlijk een minder deel, maar Het Helse Paradijs vond ik werkelijk een heel goed boek.
Een van mijn favoriete jeugdboeken.
Waarom? Ik vond het met name heel erg origineel, dat er een keer niet vanuit de goeden werd gekeken, maar dat het standpunt bij de slechteriken ligt. Het was heel verfrissend. Een absolute aanrader van mij

 

NB: Het Helse Paradijs is het tweede deel in de Toekomsttrilogie van Thea Beckman