Kinderen van Moeder Aarde  - Thea Beckman

'De kinderen van moeder aarde' ("The Children of Mother Earth") is the first book in his Dystopian series that is one of my favourites. I've re-read them multiple times. I really think this book should be translated into English (I've so far only found a German translation), because these books are really good and different from other series. After a nuclear third world war that somehow changed the world's axis, Greenland, now known as Thule, has a very nice and moderate climate. Women are in charge.

 

Een van mijn favoriete series van vroeger. Ik was al een Thea Beckman-fan, en toen een vriendin van mij Kinderen van Moeder Aarde aanraadde, heb ik meteen maar de hele serie aan Sinterklaas gevraagd.

Ik heb er nooit een seconde spijt van gehad. Ik heb dit deel, en ook de andere met heel veel plezier en heel vaak gelezen. Blijkt ook dat het mijn interesse in Dystopische boeken heeft aangewakkerd. Ik was ook gefascineerd door Thule en de omgekeerde maatschappij. Dit is mijn op een na favoriete deel van de serie, na het tweede deel
.

 

NB: Dit is het eerste deel van de zogenaamde Toekomsttrilogie van Thea Beckman