Briefgeheim - Jan Terlouw

I got this book at a school activity way back and I had kind of forgotten about it, until one rainy afternoon I picked it up and also immediately finished it in one sitting (which was unusual for me at that time).

 

I believe it is an early form of YA thriller, which I thought was nice, but it was a bit too unrealistic I'm afraid. Which was not to say I didn't like it though.

 

~~~

 

Ik weet nog hoe ik dit boek had gewonnen in een tombola op school, en hoe het vervolgens vrij lang stof heeft lopen vangen op mijn kamer. Uiteindelijk, waarschijnlijk in een bui van verveling, heb ik het er toch eens bij gepakt en meteen op een middag uitgelezen. Want spannend is het wel.

 

Het is een jeugdboek, absoluut, maar zeker een jeugdboek met thrillereffecten (en dat voordat de YA-thriller cool was). Ik vond het leuk om te lezen toen, nu zou ik het waarschijnlijk wel erg ongeloofwaardig hebben gevonden, maar toen ik het las maakte me dat niets uit. Voor iemand van een jaar of negen, die een spannende middag wil meemaken, is dit een fantastisch boek!