Nederland: Het boek. In vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk - Jochem van den Berg, Joost van Liere, De Speld

My translation of the title: The Netherlands: The Book. In five billion years from super power to global empire.

 

De Speld, or in English The Needle, is the Dutch version of online paper The Onion. Presenting not so real news with humour. Needles to say I'm a big fan and wanted to read this book, that provides the somewhat 'original' history of the Netherlands.

 

Als grote fan van de site, was ik natuurlijk heel erg benieuwd naar dit boek en ik was dan ook heel gelukkig toen ik het voor mijn verjaardag cadeau krijg. Wel was ik natuurlijk erg benieuwd of het in staat zou zijn even leuk te zijn als de korte stukjes op de site. En ik denk dat het daar redelijk in geslaagd is. Het bevat zeker wat pareltjes.

 

Van de eerste twintig pagina's heb ik bijna alles voorgelezen aan mijn zusje. Dat moet toch een goed teken zijn. Sommige stukken waren wel wat flauw maar over het algemeen heb ik er erg van genoten. De reisgids die ze laatst hebben uitgebracht gaat zeker ook op het lijstje.